Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Rosa Werkt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Bij dit model bemiddelen wij tussen werkzoekende, bijvoorbeeld een status- of afstandshouder, en de opdrachtgever. Wij zijn er trots op dat wij middels diverse samenwerkingen al meerdere medewerkers succesvol en langdurig een arbeidsplek hebben kunnen bieden.

Statushouders: Statushouders hebben een inburgeringscursus afgerond wat betekent dat zij basis Nederlands spreken en begrijpen. Statushouders worden meestal geplaatst met een proeftijd waarvoor een gereduceerd tarief geldt. Tijdens deze proeftijd wordt de medewerker nauw begeleidt door een van onze medewerkers, maar ook als opdrachtgever heb je hier een taak in. Zij moeten nog leren omgaan met de Nederlandse bedrijfs- en werkcultuur.

Afstandshouders: Wij hebben ruime ervaring in het succesvol plaatsen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep medewerkers is vaak goed in het uitvoeren van een vast omlijnd takenpakket. Daarnaast hebben zij net iets meer coaching nodig dan een “normale” medewerker. Maaike en Evelien hebben een Harrie training gevolgd om ook deze groep medewerkers passende coaching te kunnen geven om zo het beste uit hen te halen op de werkvloer. In overleg met de opdrachtgever en afhankelijk van de specifieke behoeften van de kandidaat vindt deze coaching plaats op en/of naast de werkvloer.

Rosa Werkt Maatschappelijk Ondernemen